Nettitreffailun aikakausi

Nettitreffailun aikakausi

Muistan melkein 20 vuotta sitten ihmetelleeni, kun kaveri alkoi käymään nettitreffeillä. En ymmärtänyt, mikä vika kunnon vanhanaikaisessa deittailussa oli. Pikakelataan 20 vuotta eteenpäin, ja nyt ihmetellään jollet ole käynyt treffeillä jonkun mobiilisovelluksen tai nettisivuston kautta.

Suosittua ja syystä

Erilaisia kumppanin tai ystävän löytämiseen tarkoitettuja sivustoja löytyy nykyään Suomestakin kymmeniä. Jokaiselle on jotakin tarjolla. Ikä, ammatti, uskonto, yksinhuoltajuus – jos haluaa rajata itsensä jonkun segmentin sisään, sille on varmaan olemassa nettideittisivusto.

Kumppanin hakemiseen netissä on muutamia erittäin hyviä syitä. Ensinnäkin useilla sivustoilla pystyt tutustumaan rekisteröityneiden käyttäjien profiileihin maksutta, ja sinulle sopivia ehdokkaita saattaa olla kymmeniä. Sen sijaan, että viettäisit lukemattomia iltoja paikallisessa kuppilassa tai toivoisit, että salillesi tulisi uusia jäseniä, voit saada kontaktin useisiin mielenkiintoisiin ihmisiin poistumatta kotisohvalta.

Toinen, varsinkin ujommille ihmisille tärkeä seikka, on kommunikaation vaivattomuus. Jos joku herättää mielenkiinnon, on huomattavasti helpompaa klikata “tykkää” painiketta tai laittaa nopea viesti, kun lähteä esittelemään itseään hikisissa salitrikoissa. Ja se toimii myös toisinpäin. Jos henkilö, joka viestittelee ei kiinnosta, voi hyvällä omallatunnolla vain sanoa “ei kiitos”, eikä kenenkään tarvitse loukkaantua tai menettää kasvojaan.

Karsintaa voi tehdä jo etukäteen erilaisten mieltymysten pohjalta. Jotkut sivustot sisältävät persoonallisuustestin ja lupaavat, että oikea kumppani on vain seuraavan klikkauksen päässä. Mitä isompi käyttäjämäärä sitä varmemmin ainakin treffitarjouksia satelee.

Kommunikoiminen sivustoilla on yleensä maksullista. Jotkut tarjoavat muutaman päivän koejäsenyyksiä ilmaiseksi tai alennettuun hintaan, mutta muutama kymppi kuussa partnerin löytämiseksi ei lopputulosta ajatellen ole hullumpi sijoitus.

Anonyymisti ja turvallisesti

Kun olet valinnut juuri sinulle sopivan nettideitti tai -ystäväsivuston on aika kirjautua ja luoda profiili. Etukäteen asetetuista perustietojen valinnoista seuraava tehtävä on kuvan ja kuvauksen lisääminen.

Oman profiilin kuvaukseen kannattaa panostaa aikaa. Mitään henkilökohtaisia tietoja ei kannata antaa, mutta mitä persoonallisempi ja mielenkiintoisempi kuvaus on, sitä varmemmin se kiinnittää huomiota. Itsestään kannattaa kertoa vaikka kiinnostusten ja harrastusten muodossa ja mainita, mitä haluaisi tulevalta kumppanilta.

Nimimerkin suojissa perustettu profiili on anonyymi, mutta kuvalliset profiilit saavat paljon enemmän huomiota. Iloinen, vastaanottavainen hymy on aina kutsuva. Kannattaa myöskin miettiä, vastaisitko itse kuvattoman profiilien viesteihin.

Vaikka nettideittailua yleensä pidetään turvallisena, on hyvä muistaa, että kaikki eivät välttämättä ole aina sitä, mitä väittävät. Asiaan perehtyneet suosittelevat, että omia yhteystietoja ei kannata antaa ennen kuin on jutellut henkilön kanssa ainakin muutaman päivän.

Oikeat treffit

Jossain vaiheessa tarkoituksena on, että siirrytään netistä ihan oikeille, perinteisille treffeille. Ohjeita, kuinka treffeille ylipäätään valmistaudutaan löytyy pilvin pimein, mutta muutama tärkeä seikka on hyvä pitää mielessä, kun näkee nettideittinsä ensimmäistä kertaa.

Kerro ystävälle tai perheenjäsenelle, että olet menossa treffeille. Aika, paikka ja henkilön mahdolliset yhteystiedot on hyvä mainita, ja joskus varsinkin naiset haluavat ystävän tekstaavan tai soittavan jonkun ajan kuluttua treffien alkamisesta.

Valitse julkinen paikka, kahvila tai ravintola, ja mielellään valoisaan aikaan. Vaikka illalla tapaaminen on tunnelmallisempaa, ehkä ensimmäistä kertaa varten se ei ole paras mahdollinen idea. Jos treffikumppanisi on oikealla asialla, hän ymmärtää kyllä.

Ja treffien aikana ja jälkeen muista, että aina sitä kemiaa ei sittenkään ole. Huolimatta kuinka hauskaa ja kutkuttavaa on ollut jutella netissä, kasvokkain tapaaminen voi muuttaa asioita. Sinulla on oikeus kohteliaasti mutta jämäkästi torjua toinen, jos sitä pientä kutinaa ja halua tavata uudestaan ei ole.

Ja eikun seuraavaa profiilia tutkimaan.

Kirjailijasta

Marianne administrator