Internetin luomat viestintämahdollisuudet

Internetin luomat viestintämahdollisuudet

Internetistä on tullut osa jokapäiväistä elämäämme, ja se on myös muuttanut tavan, jolla olemme vuorovaikutuksissa muihin ihmisiin. Huomasin tämän itse aloittaessani sosiaalisen median käyttämisen hieman yli kymmenen vuotta sitten. Jo tuolloin oli nähtävissä, että sosiaalinen media alkoi hiljalleen muuttaa tapaamme kommunikoida auttaen meitä jakamaan tietoa avaamalla uusia kanavia, jotka läpileikkaavat useampia perinteisempiä tiedontarjoamisväyliä.

Internetin luomat viestintämahdollisuudet

Ensimmäinen luomani sosiaalinen verkosto yliopistoaikoina liittyi harrastuksiini, eikä tästä ensimmäisestä yrityksestä tullut menestystä, mutta opin paljon tästä kokemuksesta. Uskon, että monissa maissa virheistä rangaistaan liian kovasti ja ne saatetaan nähdä ainoastaan negatiivisessa valossa, mutta tosiasia on se, että ainoa täysin varma tapa välttää virheitä on olla tekemättä yhtään mitään. Uskon vakaasti, että virheet auttavat ihmistä kehittymään. Virheen tekeminen opettaa sinua tekemään asian oikein. Luovuus, kova työ ja positiivinen asenne auttavat saavuttamaan minkä tahansa tavoitteen.

Sosiaalisen median merkitys

Uskon, että sosiaalisen median todellinen arvo on siinä, että voit pysyä yhteydessä hetki hetkeltä sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat sinulle todella merkityksellisiä. Sosiaalinen media antaa sinun jakaa kokemuksia ja tietoa, jolloin ihmiset ja ideat yhdistyvät välittömästi, viiveettä ja ilman rajoja. Toverillisuus, ystävyys ja solidaarisuus, koko ihmiskunnan historian ajan vaikuttaneet sosiaaliset ilmiöt, ovat vapautuneet perinteisistä rajoistaan paikan ja ajan suhteen ja kukoistavat nyt useissa eri muodoissa. Kaikista internetin avaamista lukemattomista viestintämahdollisuuksista haluaisin korostaa sosiaalisen median syntymistä ja tapaa, jolla se on sulautunut päivittäiseen elämäämme. Sosiaalinen media on muuttanut henkilökohtaista tilaamme, vaikuttanut siihen kuin olemme vuorovaikutuksessa rakkaittemme, ystäviemme ja seksipartnereidemme kanssa, se on pakottanut meidät ajattelemaan uusiksi aivan yksinkertaisimmatkin päivittäiset toimet, kuten opiskelemisen ja ostosten tekemisen, se on vaikuttanut talouteemme synnyttämällä yritysten startup-kulttuurin ja sähköisen kaupankäynnin ja se on antanut meille jopa uusia keinoja muodostaa laajalle levinneitä poliittisia liikkeitä.

Internet ja koulutus

Internet on selvästi vaikuttanut kaikkiin koulutuksen tasoihin tarjoamalla rajoittamattomia mahdollisuuksia oppimiseen. Uskon, että oppimisen tulevaisuus on verkostoitumisen tulevaisuudessa. Ihmiset voivat käyttää internetiä luodakseen ja jakaakseen tietoa ja kehittääkseen uusia tapoja oppia ja opettaa, jotka aktivoivat ja stimuloivat oppilaiden mielikuvitusta missä ja milloin tahansa käyttämällä mitä tahansa laitetta. Yhdistämällä ja antamalla valtaa oppilaille ja opettajille me voimme nopeuttaa taloudellista kasvua ja parantaa yhteisöjen hyvinvointia ympäri maailmaa. Meidän tulee työskennellä yhdessä verkoston kautta rakentaaksemme maailmanlaajuisen oppimisyhteisön.

Internet ja koulutus

Verkostojen verkosto on loppumaton tietolähde. Mikä parasta, internet on antanut käyttäjille mahdollisuuden siirtyä pois aiemmin passiivisista rooleistaan pelkkinä vastaanottajina perinteisen median viesteille aktiiviseen rooliin, jossa voi valita vastaanotetun tiedon muodon sekä sen vastaanottotavan ja -ajan. Tiedon vastaanottaja jopa päättää, haluaako hän saada tietoa vai ei.

Oppimisympäristöt

Oppilaat voivat työskennellä interaktiivisesti toistensa kanssa ilman fyysisiä tai ajallisia rajoituksia. Nykyään voit käyttää internetin avulla kirjastoja, tietosanakirjoja, taidegallerioita, uutisarkistoja sekä muita tietolähteitä kaikkialta maailmasta. Uskon, että tämä on tärkeimpiä hyötyjä koulutusmaailmassa. Verkko on valtavan suuri resurssi tiedon kasvatusprosessin parantamisessa. Uskon myös, että internet on loistava työkalu muiden kielten oppimisen ja harjoittelemisen suhteen, mikä onkin yhä kasvava asia monissa maissa, ja globalisoituvassa maailmassa sitä on kehitettävä erityisesti. Internetistä on tullut sen kommunikaatiomerkitysten lisäksi elintärkeä työkalu tiedon ja koulutuksen vaihdossa, se ei ole enää pelkkä tiedon lähde tai alusta, jolle tulokset voi julkistaa, vaan siitä on tullut myös kanava, jossa voi tehdä yhteistyötä muiden ihmisten ja ryhmien kanssa, jotka työskentelevät vastaavien tutkimusaiheiden parissa.

Kirjailijasta

Marianne administrator