Elokuvien striimaaminen netissä

Elokuvien striimaaminen netissä

Yksi parhaimpia teknologian myötä tulleita kehityksiä meidän arjessamme on elokuvien ja televisiosarjojen helppo saatavuus netissä. Käytännössä on mahdollista katsoa uusia elokuvia ja sarjoja suoraan omasta televisiostaan tai sitten käyttämällä tietokonetta. On olemassa erilaisia palveluita ja alustoja, joita voi käyttää katsomiseen.

Aikaisemmin vain Yhdysvalloissa mahdolliset streaming-palvelut ovat onneksi nyt Suomessakin arkipäivää. Niillä ihmiset voivat itse valita, mitä katsovat ja mihin aikaan. Isoista streaming-palveluiden tuottajista on tullut käytännössä omia tuotantoyhtiöitä, jotka kilpailevat ihmisten ajasta isojen kaupallisten televisiokanavien kanssa. Näitä erilaisia alustoja on tarjolla kuitenkin todella monia ja niistä saattaakin mennä aina sekaisin, että mikä on se paras. Onneksi lähes jokainen niistä mahdollistaa aina ilmaisen kokeilujakson, joka kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi. Muistathan vain sulkea sen pois kokeilujakson päätteeksi, niin luottokorttiasi ei veloiteta!

Tietysti tarjolla on paljon ilmaisia palveluita, joiden laillisuutta voidaan kyseenalaistaa vahvasti. Niissä näkee paljon mainoksia ja kannattaa välttää klikkaamista mihinkään ylimääräiseen, ettei tietokoneen ruutu täyttyisi erilaisista huijausyrityksistä. Emme voi suositella näiden ilmaispalvelujen käyttöä, ellet ole aivan varma siitä, mitä teet.

Millaisia nettipalveluita kannattaa käyttää

Netflix on todennäköisesti yksi tunnetuimpia ja suosituimpia streaming-palveluita, ja syystäkin. Heidän elokuva- sekä tv-tarjontansa on monipuolinen, jossa löytyy lähes aina jotain katsottavaa. Välillä sitä voisikin vain istua tuntikausia putkeen ja katsoa kaikkia eri sarjoja.

Netflix tunnetaan nykyisin erityisesti omista tuotannoistaan niin viihdepuolella kuin myös dokkareissa. Netflixin dokkarit ovat todella hyviä ja niitäkin löytyy joka lähtöön. Netflix tarjoaa suomalaisille suomenkielisen alustan ja tekstitykset, mikä tekee ohjelmien katsomisesta helppoa.

HBO

HBO Nordic on seuraavana listassa. Erityisesti Game of Thrones-sarjasta tunnettu HBO tarjoaa paljon muutakin katsottavaa. HBO:lla ei ole ehkä niin paljoa tarjontaa, kuin mitä Netflixillä, mutta toisaalta HBO:n tarjonta kasvaa maailmanlaajuisesti jatkuvasti. Kokeilujakso antaakin hyvän kuvan siitä, onko sisältö sellaista, mitä sinä haluat katsoa.

Lisäksi Amazon tarjoaa varsinkin autofaneille Grand Tourin. Amazon Primessa hyvänä puolena on se, että mikäli olet kova nettishoppaaja, saat Amazonin verkkokaupasta etuja heidän Prime-asiakkaanansa. Lisäksi Primen kautta on helppo ostaa sellaisia elokuvia, mitä ei ilmaiseksi saa, joten pääset näkemään täysin uudet elokuvat myös melko nopeasti niiden julkaisemisen jälkeen.

Apple on lähtenyt myös streaming-kilpailuun mukaan ja heidän palvelujen kautta on mahdollista ostaa paljon elokuvia sekä sarjoja kotona katsottavaksi. Tässä etuna on se, että sinun ei tarvitse maksaa kuukausittaista maksua, kuten HBO:lla tai Netflixillä, vaan ostat oikeasti sen, mitä haluat katsoa.

Elokuvien ja sarjojen hinnat vaihtelevat. Oletettavasti uusimmat ovat aina kalleimpia, mutta ostamisen sijaan voit esimerkiksi valita myös vuokrausominaisuuden. Vuokraaminen on murto-osa hinnasta ja jos tiedät jo etukäteen, ettet tule koskaan katsomaan elokuvaa uudestaan, voi vuokraaminen olla se oikea vaihtoehto.

Näillä palveluilla pääsee jo todella pitkälle eteenpäin ja palveluita tietysti tulee jatkuvasti lisää. Palaamme vielä siihen, että jokaisen palvelun kokeileminen on suositeltavaa, jotta ymmärrät, miten järjestelmä toimii, ennen kuin lähdet maksamaan. Monissa muissakin palveluissa se kannattaa pitää mielessä.

Nykyisin elokuvista maksaminen ja niiden laadukkaiden version katsominen on jo niin helppoa, ettei laittomasti kannata edes lähteä enää lataamaan. Laittomasti lataamisessa on niin paljon huonoja ja hankalia puolia, joten näillä uusilla streaming-palveluilla vältät ne hankaluudet varmasti.

Vielä viimeisenä suosittelemme, että tarkistat oman nettiyhteytesi. Streaming, eli striimaaminen, vaatii yleensä hyvän netin, sillä muuten voit heittää rahaa hukkaan, jos maksat esimerkiksi netissä HD-laatuisesta elokuvasta, mutta et saa siitä huonon nettiyhteyden takia muuta irti kuin pikseleiden laskemisen.

Kirjailijasta

Marianne administrator